Seværdigheder i området omkring Fårup Sø Camping - Fårup Sø Camping
Language - Sprache - Taal onsdag, 12-12-2018
Indhold
Pladsinfo
Fårup Sø Camping
Fårupvej 58
7300 Jelling
Tlf +4575871344
Mail til pladsen
Åben: 23.03. - 16.09.
LON 9° 25‘ 1,5240'
LAT 55° 44‘ 10,1760'
Kort
Ruteplan
Temaer

Seværdigheder

Hold da helt ferie - og ta´ dig god tid......


Nedenstående er blot et udpluk af mulighederne i området


legoland.gif

Legoland ligger 20 km fra Fårup Sø Camping.
Legoland er Jyllands mest besøgte park - og ikke uden grund. Mange, mange millioner af små og store Legoklodser kan her opleves på nært hold.

Legoland er et paradis for børn og yderst interessant for voksne med eller uden børn at beskue. Her finder du alle tænkelige tro kopier af monumenter, skibe, fly, byer - ja selv Nyhavn er ikke til at tage fejl af. Herudover kan børnene tage deres første kørekort i Legolands egen trafikskole, komme i cirkus, tage en flyvetur eller bygge og programmere de nye robotter og meget, meget andet. Lav ikke de store arrangementer til om aftenen - for en dag i Legoland giver en behagelig træthed. Klik dig direkte ind på Legolands hjemmesider herfra for nærmere information og masser af billeder.
www.legoland.dk

Løveparken


ligger 8 km fra Fårup Sø Camping.
Løveparken er et 300 tdr. land stort vildtreservat, hvor du møder ca. 800 dyr fra hele verden; Heriblandt både løver, kameler, lamaer, elefanter, zebraer, næsehorn og mange andre. I Løveparken kan du frit vælge om du vil køre igennem vildtreservatet i egen bil eller i parkens bus.


sev-2_kopi.jpg

Herudover findes et stort område med klappe-dyr, hvor man begiver sig rundt til fods. Når forældrene er blevet trætte - og børnene stadig sprudler af energi - har de stadig det kæmpestore legeområde tilgode. Også her kan man nemt få en hel dag til at gå. Klik dig direkte ind på Løveparkens hjemmesider herfra for nærmere information og masser af billeder.

sev-3_kopi.jpg

Jelling-området


En smuk tur gennem skoven vil bringe dig til "Danmarks dåbs-attest".
Fårup Sø Camping ligger i noget af Danmarks allersmukkeste natur. Blot 3 min. gang herfra finder du Jelling skov, hvor der bl.a. findes flere afmærkede vandrestier.

Jelling monumenterne - aftenbillede
Jelling monumenterne - aftenbillede

Golf, Runestenene/højene og Jelling kirke


Her findes for golfinteresserede også Jellings pragtfulde par 3 bane samt en 18 hullers bane. Hovedstien i Jelling skov, fører dig op til Jelling by, som dels er en lille hyggelig by samt et betydningsfuldt sted. For godt og vel 1000 år siden var Jelling de danske kongers residens. Af de mest berømte skal her nævnes Gorm den Gamle og Harald Blåtand. Disse to konger efterlod sig de kendte Jellingmonumenter; 2 vældige høje samt 2 spændende runesten. I 1994 opnåede Jelling den store ære, at monumenterne blev sat på listen over de mest bevaringsværdige i verden, i selskab med bl.a. Egyptens pyramider og Akropolis. Mellem runesten og højene ligger Jellings hyggelige kirke, som bl.a. rummer landets ældste kalkmalerier.

Knud Nielsen, berømt maler


Vor verdensberømte kunster Knud Nielsen holder til på Vindelev Kro & Galleri blot 8 km herfra. Kunstinteresseret eller ej, er det absolut et værdigt og vældigt hyggeligt sted at indtage eftermiddagskaffen.Damplokomotiv


På søndagene i juli/august kan du for en billig penge komme ud at køre med veterantoget Jelling-Grejsdal-Vejle, som er en usædvanlig smuk togtur samtidig med at det er en helt speciel oplevelse at komme ud at køre med det gamle damplokomotiv.


Jelling Put & Take samt øvrige udflugtsmål


Jelling Put & Take ligger kun 150 fra campingpladsen og her er der rig mulighed for at fange nogle store, dejlige regnbueørreder i det krystalklare kildevand. Der udsættes 1-5 kg's ørreder og der er altid mindst 100 fisk i søen.

Der er mange interessante steder i en radius af 20 km omkring Fårup Sø Camping, som absolut er et besøg værd; Heriblandt Egtvedpigens grav, Engelsholm Slot, Tørskind Grusgrav, Bindeballe Købmandsgård samt Randbøl Hede. Bare 113 km herfra kommer du over den dansk/tyske grænse - og på en time når du enten Fyn eller Århus. For børnene er der både Legelandet og Økolariet at besøge, sjovt og lærerigt, også for voksne.

Vi hjælper dig gerne med yderligere informationer og brochurer i receptionen.